Första mammaplaggen

 
Från hm, ett par tights åkte med också. Det enda man har som byxor nu, mest bekvämt så.

Mycket funderingar

Vi har ju letat hus ett tag men nu lagt det på hyllan av olika anlednignar. Istället har vi kommit fram till att köpa en bostadsrättslägenhet i stan. Helst på första våningen och med tvättmaskin. Allt jag vill är att vi har ett fint och fräscht hem, det får mig att må bra. Här kan jag bli galen ibland, Så skönt att ha eget där man kan renovera som man vill. Ljusa väggar och mörka golv och fint kök, Så himla mycket roligare allt blir då. Vi har hittat en som vi troligtvis ska titta på. Min brors sambo är mäklare på den så man kanske kan utnyttja det lite :)
 
Idag har vi varit hos mina föräldrar en sväng, haft lite värk i mage och långt ner på ryggen idag. Får ju bära Eddie endel, uppför trappor exempelvis. Vi har nu fått ihop en liten namnlista till vår lilla tös. Men vi kommer nog inte bestämma något namn förrän hon är ute. Men vi får se. Svårt.
 
Undrade varför jag hade ca 300 besökare häromdagen, hade tydligen varit på förstasidan på blogg.se. Till skillnad på mina några hundra mindre besökare om dagen så blev jag lite snopen av alla kommentarer. :) Hoppas några av er hänger kvar. Känner att jag kommer fortsätta blogga som gravid och mamma, allt blir roligare när man har något att blogga om. 
 
Nu är det mat.
 
 
 
 

Vecka 22

 
 
 
 
Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler gravidkrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särsklillt om du är omföderska.
 
Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
 
 
Tankar: Har börjat ana buffar från magen dagligen, speciellt på kvällarna. Har även börjat få ont i bäckenet när jag ligger, endast på vänster sida. Har ibland svårt att hitta en skön sovställning. Längtar till ännu mer sparkar
 
Dessa bilder tog mig en evighet att få till, fotar så sällan med min fjärrutlösare så i början var det svårt att hitta rätt höjd sen ville inte fjärrisen hitta fokus. Jag höll på att bli tokig. :)
.

Simring

Köpte denna idag, som vi kommer ha på natten och när vi inte har koll på honom. Han verkar tycka den var skön att ligga på :) skönt att slippa den andra hemska kragen som vi iofs knappt aldrig använde.

Allt såg bra ut på hans ben. Två veckor till sen blir det ett annat bandage.
Som jag älskar dig min skrutt. <3


Morgonmys

Det blev en tidig morgon idag, halv åtta hos veterinären. Lämnade skrutten där och ska hämta honom vid halv två. De ska kolla hur det ser ut och byta bandage. Ska köpa en annan sorts tratt, som ser ut som en simring :) mjukt och inte lika jobbigt för honom. Bäst ha det iafl på nätterna även om han inte rört det så kanske det börjar klia mer nu ju mer det läker.

Det är ruggigt ute nu, har faktiskt rotat fram min höst/vinter jacka. Sitter nu och äter frukost med tända ljus. Mysigt med höst. Faktiskt :)


Mera newbie

 
 
 

Sömnlöst

Det har inte blivit alls mycket till sömn inatt, vi vaknade tre gånger av att han hoppade upp i sängen(!). Vilket inte är bra alls, han ska ju verkligen inte överanstränga sig nu. Så efter varje gång han hoppat upp i sängen så blev han väldigt flåsig och kunde inte komma till ro på en bra stund vilket ledde till att vi inte heller kunde komma till ro. Man började oroa sig om något gått upp på såret när han blev så orolig eller om han ville säga oss något. Har verkligen ont i magen hela tiden över att något ska hända. Men nu efter en liten kisserunda gick han jättefint och gjorde det han skulle, igår var det väldigt svårt att få honom att göra något och då är det lite jobbigt. Men nu har han fått sin medicin och ätit sin mat så känns allt mycket bättre. Det är både otroligt jobbigt men ändå känns det bra på att ta hand om honom. Man vet ju att man hjälper honom och gör allt man kan men svårt att veta hur de mår ibland.
 
Hoppas nästa natt blir bättre. Vi får väl sova på golvet i värsta fall :S Vi vill verkligen inte att han hoppar upp i sängen igen.Han rör sig väldigt lite, när jag bar in honom efter kisserundan satte jag ner honom i hallen och där har han varit tills nu, han fick sin mat där och vatten. Han förflyttar sig inte i onödan direkt. Varje kisserunda åker en bajspåse på benet, han kanske tycker att både den är skönare att gå på sen kanske det är bättre underlag ute än ett halt golv. Han blir glad när vi tar fram påsen, och det glädjer mig.
 
Blev lite annat tema i bloggen här ett tag, men min lilla vovve är mitt allt. Nästan så man glömmer bort det andra som ligger i min mage, då blir ju iofs inte väntan lika lång nu när vi har annat att tänka på också. 
Önskar jag kunde vara hemma med honom varje dag. Just nu vet jag inte hur vi ska göra, då det flesta hundpassare vi har, har andra djur och han ska ju hållas lugn, absolut inte leka med någon hund eller katt. :/
 

Mattes ögonsten

Mitt älskade hjärta är hemma igen. Han avskyr tratten, tror nästan det är den han tycker är allra jobbigast. Han gick in i dörrar och slog i asfalten påvägen ut från djursjukhuset. Vi tog bort den nu och han har inte rört benet ett dugg. Men vi har såklart uppsikt och han kommer ha den på mesta av tiden. Det hände en jobbig sak bara när vi kom hem, jag skulle gå upp och han rusar efter mig ett par trappsteg! Jag började tjuta såklart. Det sista man vill är ju att han ska överanstränga sig. Nu vilar han sött på golvet, sääkert glad över att slippa tratten ett tag. Imorgon blir jag hemma och det känns riktigt skönt. Korta 5-10min rundor ute med plastpåse på bandaget. Väldigt långsamma rundor då han är väldigt försiktig med att gå. Det gör så ont i hjärtat att se honom såhär. Men jag är såå glad över att han är hemma igen. Kärleken till ett djur är verkligen helt obeskrivlig. <3

Har verkligen världens finaste och bästa vovve.

 


Tårarna tar aldrig slut..

Eddie rymde på promenaden idag. Första gången någonsin. Han var så glad, han sprang lös och var livligare än vanligt. Vi hade så kul! Tomas och jag letade i ca en timme. Jag gick hem för att se om han var där. Efter en stund hemma så kommer grannen bärandes på Eddie. Hans bakben knäcker till när han går. Han hade suttit vid deras hus. Hade så ont stackarn. Vi trodde knäet hoppat ur led. Vi åker in till djursjukhuset och han blir röntgad. När han kommer därifrån kände jag knappt igen honom. Så ängslig och trött efter smärtstillande.
Sheltiehäl visade det dig vara, tydligen vanligt men inget jag läst om tidigare konstigt nog. Han har väl haft det tidigare men troligtvis har han fastnat någonstans och vridit till eller sprungit mycket så det bröt ut. Vi vet inte men han hade säkert hört hur vi ropade men kunde inte gå till oss. Sött att han satt här hemma, bara en liten bit från huset men satte sig pga värken:/ såå synd om honom, han hade så ont.

Har knappt slutat gråta sen han försvann. Trodde inte det var så allvarligt som det var. Operation väntar imorgon sen får han troligtvis komma hem på tisdag. Sen väntar vila och rehab. De blir oftast helt återställda.

Älskar dig prinsen, ville ju att du skulle följa med hem. Så tomt utan dig. :(
Vi som hade så kul idag och sen slutar det såhär.

bilden tog jag på promenaden idag.<3


Till barnrummet

 
Vi vet inte om vi kommer göra i ordning något barnrum där vi bor nu eftersom vi har lite flyttplaner, det är vääldigt lockande att börja redan nu för det finns så mycket fint. Men första tiden kommer ju spjälsängen stå i vårt sovrum så vi får se helt enkelt hur det blir med tiden. Men en mysigt bäddad spjälsäng kommer jag iallafall ordna längre fram. Moln eller prickigt i rosa är favoriterna.

Trött vovve

 
 
Eddie sussar sött i soffan på fällen vid mina fötter. Både han och jag är jättetrötta ikväll. Efter en runda med husse i regnet blev han så trött, han rörde inte en fena när jag tog korten lillfisen.

Nytt till lillan

 
 
Bruna och vita byxor, bruna för att bryta det vita och rosa lite tyckte Tomas :)
 
 
Upptäckte att de allra sötaste plaggen redan är påväg hit. Men hittade ändå lite :)

Barnvagn

Idag har vi tillbringat dagen i Kalmar. Kikat på barnvagnar bland annat. Vi har hela tiden varit inne på brio, en go eller happy. Men efter en del info idag så blir det en happy. Ska bara hem och välja allt vad vi ska ha osv sen beställa :)

Mycket att fundera på.
Hittade även lite kläder till lillan. Stod en halv evighet inne på kappahl men det finns alldeles för mycket fint. Visar senare.


Eddie har fått sällskap

Eddie har fått sällskap av lillan på tv bänken. :) igår gick jag in på kappahls hemsida och in bland newbie kläderna och allt jag hittade som var fint var slut! Helt knäppt var det. Men igår kväll när vi kom hem från jobbet hade det kommit in. Blev nog fem plagg. Älskar newbie! Visar när det kommit :)

Svårt med storlekar, känner att jag helst har mer i strl 56 än i 50 för då kan hon ha det längre även om hon kanske drunknar i 56 först. Men måste nog ha endel i 50 också ifall hon är liten :)


En flicka...

 

Vilken underbar upplevelse det är att vara på ultraljud. Lillan hade nog inte riktigt vaknat än för hon(!) låg helt stilla nästan hela tiden. Jag blev inte flyttad en enda dag, så skönt. Vi fick tydligt se strecken som visar att det var en liten tös, ingen snopp där inte. :) 
Fick även med moderskap intyg så jag kan söka om graviditets penning. 

Vår lilla tjej, tänk att jag faktiskt hade en liten känsla att det skulle vara en tös hela tiden. Vilken lycka! Vi är såå glada! Hon låg i framvägg så det förklarar ju varför jag inte känt av hennes små rörelser och sparkar än så väl.


Söndag

Söndagkväll, med en skål godis som jag egentligen inte ens var sugen på.

Idag har vi varit hos svärisarna en sväng, lämnat skrutten där ända tills fredag. Mina föräldrar som brukar ha honom är bortresta så det blev så istället. Sedan lämnade jag av T på jobbet för ett par timmars arbete. Så jag är helt själv hemma.

Det är verkligen bara en dag kvar till vårt rutinultraljud. Tänk att dagen väldigt snart är här som jag aldrig trodde skulle komma. Det har varit en såå lång väntan som allt roligt man väntar på. Men nu är det vääldigt nära och det börjar nästan pirra i magen när jag tänker på det. På tisdag är det dags. Vårt lilla hjärta <3


Ib laursen

Jag är väldigt svag för ib laursens alla fina saker. Äger ett par vispskålar och älskar dem verkligen. Nu suktar jag efter en liten mjölkkanna och de söta hjärtskålarna. Det finns mycket fint men man kan ju inte ha allt.

Frukost & V 20

Idag går vi in i v20 och det känns jättebra, havla tiden har gått och man börjar känna sig mycket lugnare men vissa dagar kan man glömma bort att man faktiskt är gravid. Eftersom jag mår som jag brukar och har gjort i stort sätt hela tiden men nu blir man ju påmind varje gång man ser sig och den lilla magen i spegeln. Vi längtar med spänning tills på tisdag, vad ska det bli, kan dom se och framförallt är allt bra?

 

 

Idag var det verkligen höst när jag gick upp, det var kallt om fötterna och jag saknar ett par varma och goa tofflor att ha på morgonen. Till frukosten tände jag ljus. Myys!

Idag känner jag mig piggare, inte helt bra men betydligt bättre än tidigare dagar. 


Sparkar

Kände nyss tydliga små sparkar. De kom flera stycken under någon minut eller två. Så mysigt! Sa till T som satt bredvid "nu", "nu" för varje gång jag kände. Underbart!


Fredag

Jag har fått någon slags värk i svanken och även ner till låren. Jag har haft jättesvårt att sova, hittar ingen bekväm sovställning. På mage undviker jag helst och på rygg funkar ett tag iafl, när jag ligger på sidan så kommer värken i svanken/ryggen och jag blir tokig. Så fort jag vaknar och inte hittar någon skön sida att ligga på så får jag panik och vill bara sova bort hela dagen om jag kunde.

Foglossning var min tanke, eller iallafall början på det.
Känner mig lika dålig idag, lite bättre i näsan men huvudvärken och halsen är inte alls bra. Sen känner jag mig lite febrig ibland.:/

Jag som ville hitta på något skoj denna helg, vill bara att tiden ska gå, för jag vill ha tisdag, nuu!

Sjuk!

Har åkt på en ordentlig förkylning, den kom som ett brev på posten igår. Riktigt jobbigt. Huvudvärk, ont i halsen på det också. Hade aldrig orkat jobba idag, snoret bara rinner konstant.

Så idag kurerar jag mig i soffan framför tvn hela dagen. Får se om te och honung gör susen. Känns jättejobbigt för bebisen också. Men det ska ju inte vara någon fara, alla blir vi sjuka. Men jobbigt när man får nys attacker.

Nu ska jag se någon film och tycka synd om mig själv.


Canon ixus 240 hs

En sån här vill jag ha! Jag älskar min systemkamera, men ibland när man vill fånga ett minnesvärt ögonblick lite snabbare så är en sån här perfekt. Iphone är toppen men bildkvalitén är ju såklart bättre med en sån här. Ett plus är ju att den finns i fina färger, då blir det ännu roligare. En ljusrosa hade jag tänkt men T vill med använda den så det får nog bli en annan färg. :)
 

Äntligen helg

Efter en lång arbetsvecka med alldeles för mycket övertid är det äntligen fredag och helg. Älskling och jag har precis ätit varsin god räkmacka. Nu blir det mys framför tvn tills jag får besök av john blund. Jag brukar nämligen somna framför tvn nästan varje kväll.

I helgen är tanken att det ska bli att baka bullar hemma hos min kära mamma. Mums!

Förra gången jag bakade bullar

V 18

Är just nu i slutet av vecka 18, och för första gången tycker jag faktiskt att tiden tickar på ganska bra. Jag har tänkt ta lite roligare bilder på magen lite längre fram, men just nu blir det mest iphonebilder framför spegeln :) Längre fram har jag tänkt anlita en fotograf så vi får fiina bilder på magen som vi kan spara i album eller rama in.

12 dagar kvar tills vi får se dig igen..

Hästliv

När jag var yngre, ganska mycket yngre så gick jag på ridskola i några år. Sen slutade jag, och det ångrar jag verkligen! Minns dock inte varför jag slutade. Jag skulle såå gärna vilja börja med något sånt igen. Men då skulle jag få börja om från noll igen.

Jag har lovat mig själv att börja så småningom men just nu passar det ju inte så bra. En dröm vore att kunna ha häst, dock inte som min egna men lite halvt iafl :) Drömmer om att kunna flyga fram i galopp, hoppa över hinder.. Jag kom aldrig så långt.
 

En något osäker och okunnig tjej på hästryggen för första gången på ca 12 år.

Lugn i själen

Jag har ännu inte känt av några rörelser och avskyr den låånga väntan till ultraljudet så därför fick vi igår en tid hos mvc där vi fick lyssna på lillans/lillens hjärtljud. Helt fantasiskt! Vilken lättnad! De lät som en galopperande häst därinne och vi hörde även en del sparkar.

Nu är det bara två veckor kvar till ultraljudet och det känns som en rejäl nedförsbacke nu. Vi är såå nyfikna på vad det blir.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus