V 35

Idag går vi in i vecka 35. Denna veckan som gått har varit den jobbigaste under hela graviditeten. För det första så orkade jag inte med allt julfirande, haft ont i rygg, ljumske och tryck under revbenen. Förutom det har jag inte kunnat gå promenader som jag tidigare kunnat, får sammandragningar efter ca 5-10 min. Sen när vi gick en stund på stan häromdagen så kändes det som jag vaggade fram i snigelfart. Känner fortfarande bebis väldigt lite men känner jag något varje dag så är jag lugn. Igår var det lite nervöst igen men sen syntes lite sparkar utanpå magen framåt 22:30 på kvällen. Hoppas denna lugna fina tjej blir lika lugn när hon väl är ute sen då :)
Känner rörelserna mest med handen eller så syns det utanpå. 
Det trycker på ganska mycket neråt nu också, hoppas du vill ut några veckor för tidigt för helt ärligt så jag är duktigt mätt på att vara gravid nu. Veckan har varit otroligt jobbig. Men tror jag kommer få vänta till efter bf.. Köpte hallonbladste häromdagen också som jag ska börja med nästa vecka tror jag, börja med en kopp om dagen eller något. Hoppas det ska underlätta förlossning och de efteråt och eventuellt sätta igång förlossningen inte allt för sent. Man ska väl inte hoppas för mycket men det är alltid värt att prova. Jag vill ha bebis nu!
Det är jättekul att sova nu också, vaknar numera varje gång jag ska vända sida så får man liksom välta över på andra sidan, för det är ju ett jäkla projekt att vända sig om nu. 

Det blev lite trist inlägg men vad tusan, någon gång ska det väl bli jobbigt att vara gravid och det är det nu.
Sen har man ju börjat tänka mer och mer kring förlossningen också. Det har jag inte gjort så mycket innan men nu när det verkligen närmar sig så blir det väl så. Bara lillan är frisk och kry så är jag världens lyckligaste mamma. 
En v35 bild kommer nog..
 
 

Schleten

Sliten är bara förnamnet. Idag känner jag mig som man kan göra om man partajat i 2-3 dagar i rad. Jag har bara firat jul i två dagar då man egentligen bara tar det lugnt och umgås. Skulle egentligen åkt till ett tredje ställe idag men det tar vi imorgon istället. Blev tyvärr inga bilder alls i år från vår jul.
Skrevs igår
 

Började dagen med mensvärk, och det är klart man blir lite orolig men det är väl normalt så länge det inte blir värre. Det har släppt nu. Igår hade jag kramp i vaden hela dagen, jättemysigt. Vissa dagar är det tungt att vara gravid nu, men nu närmar vi ju oss de veckorna bebis faktiskt kan titta ut och är färdigbakad på riktigt. 
 
Idag för 4 år sedan föddes min lilla Eddieskrutt, så han ska bli lite extra bortskämd idag. 

God jul


Dan före dan

 
 
 
 
 
 
 
Lite bilder jag tog idag. Avskyr att fota inomhus i kasst ljus, antingen blir det suddigt eller för ljust. Eddie gillar att busa med tomten, han biter och drar i den, tar upp tassen på den eller bara ger den en puff med nosen. Bilden ovan var den bästa jag fick, resten blev oskarpa. Börjar undra om det är jag som är väck eller kameran, får inte till det alls. 
Tomas gjorde hål i pepparkakshjärtan och hängde i granen igår. Vaknade lite på fel sida idag och är överkänslig och har redan gråtit en skvätt. 

Vit jul

Jovisst får vi en vit jul i år. Härligt! Tänkte dock dela med mig av lite andra tankar kring vit jul. För mig är julen barnens tid, har inga minnen av hur mina föräldrar var när jag var liten men absolut inga dåliga minnen. Minns julen som mysig. Nu har mina syskon och kusiner blivit stora och vi slutade ha tomte förra året och vi har ändrat lite på traditionerna. Det blir bara två jular utan tomte för nästa år har vi ju en liten 10 månaders bebis med oss. 
Ska inte vara dum och säga att min släkt inte dricker på julafton för det gör dom, men de har nog börjat de senaste åren. Funderar över hur det kommer bli nästa år. För mig är det en självklarhet att inte dricka, en endaste dag/högtid kan man väl låta bli den där satans flaskan för julen är barnens högtid. 
Jag har blivit emot alkohol ganska ordentligt senaste åren för att jag träffat folk som förändrats så kraftigt med alkohol i kroppen. Det är inte bara för att jag är gravid och inte kan dricka jag tänker såhär, jag drack knappt innan de heller. Jag mår dåligt när jag umgås med folk som dricker, fast det är ju inget nytt att man som nykter inte trivs med folk som dricker. Det är vi nog många som håller med om. Ibland kan det bara koka i mig när folk druckit alldeles för mycket och beter sig illa. Det har blivit så himla viktigt för alla att dricka på tex midsommarafton osv. Kan folk inte umgås utan alkohol i kroppen eller? Och hur mycket av alla slagsmål, våldtäkter och mord sker inte med alkohol i kroppen? Många tror jag. Nåja, ville bara dela med mig lite. 
 
Jag hoppas ni låter bli flaskan imorgon och låter barnen ha sin jul utan att mamma eller pappa beter sig konstigt och luktar skit i muinnen. 
 

Magen v 34

Tog en bild uppifrån. Ska bli kul att kunna se sina fötter sen bland annat. :) Tänkte hinna med åtminstone en fotografering till med kameran. Har varit kass med det, det blir lillan som får agera modell sen istället.
Det är nära nu, älskar magen men skulle gärna byta ut den mot en bebis nu! Det har börjat trycka på en del så det känns tungt att andas ibland, tror dock magen har sjunkit ner lite eftersom hon fixerat sig. Längtar mycket nu, januari blir nog lång men det är sååå nära nu. 


Världens bästa vovve

Bild från förra vintern
 
Vet inte om det har med alla känslor som finns i kroppen nu innan man ska bli mamma. Men får som lyckorus när jag tittar på denna lilla skutt ibland. Fast det har ju också varit en kämpig höst för oss alla. Tänker på vad som kunde gått ännu värre den där dagen du försvann.. Är så glad att jag har världens vackraste, goaste och trognaste vän som aldrig är sur på mig eller bara pratar om sig själva som vissa är bra på... Synd att de inte kan stanna hos oss förevigt. <3

50 dagar till bf

Idag är det bara 50 dagar kvar. Inte mer hoppas jag. Tanken på att gå över tiden med typ 1-2 veckor känns riktigt jobbigt. Drömmer som bara den på nätterna, minns inte alla men ett tecken borde väl vara att när jag vaknar så är tanken inställd på att det ligger en liten bebis på bröstet :)
Inatt drömde jag att enligt några prover som inte var bra så var jag tvungen att föda nu tex. Haha, det märks att det närmar sig nu :)
Tror minsann det är trångt i magen nu, kommer några sparkar ibland men det är mest bök som känns när man håller handen på magen. Ibland känns det som att hon ska trycka ut hela magen och komma ut :)

Avskyr verkligen designen härinne, men är så kass på sånt sen så kommer den ju ändras när bebis har kommit ändå och då kommer den fräschas upp en aning. 

 


Längtan

Vissa stunder blir den där längtan så stor efter dig. Att få se dig, vem du är, vem är du lik, känna dig intill, lukta på dig, känna på dina små händer och fötter. Det är verkligen inte långt kvar, men ju närmre vi kommer desto mer längtar man. Vi vill lära känna dig, ge dig ett namn, se vem det är som legat i min mage så länge. Det känns fortfarande overkligt att det faktiskt är på riktigt, att vi ska få uppleva det här. 
 
Vi längtar efter dig så mycket vår lilla prinsessa om du nu är en sådan.. Vi är så redo att träffa dig nu. <3
 

Nytt

 
2 pyjamas och ett set med tröja och byxor. Tyckte "Don´t wake me i´ll wake you" pyjamasen var så söt och tröjan älskar jag. Lite av de jag behövde fylla på med, tjocka tröjor har jag nästan inga. Slängde in det i tvättmaskinen nu på en 30 tvätt sen in i byrån så de är klara att användas sen. Det är dock strl 62 så de blir nog lagom till våren/sommaren.

Vaknade med världens halsbränna idag, får se hur det känns efter morgonkaffet. Säkert inte bättre men morgonkaffet klarar man sig inte utan. Har gått Eddies morgonrunda, har inte gått några promenader på två dagar pga att det har varit så himla halt ute. Men idag är det mycket bättre. Vi ska mysa lite nu sedan göra "tomtegröt" som jag kallade det som liten. Mums!

Bm besök v 32

Idag mätte vi magen till 30cm, bara växt en cm sen sist. Men hon växer som hon ska ändå. Bm trodde det var en ganska normalstor bebis. När hon kände på magen så sa hon att bebis hade huvudet neråt nu. Jag fick också känna och det kände man ganska tydligt, ett litet bebishuvud. Så nu är hon redo att komma ut. Hjärtljuden låg lite lägre idag men vi sa att lillan kanske sov idag för det varken kändes eller hördes några sparkar men hjärtat tickade på så fint så. Nu har vi bara 3 tider kvar om jag nu inte går över tiden så mycket. Frågade om ultraljud men hon sa att hon aldrig brukar ha fel på kön och vi litar väl på henne då. :)
 
Nu är detta preggo helt slut efter att ha suttit i frisörstolen i 2,5 timmar sen varit hemma en stund och vidare till bm och nu ätit middag. Blev lite ljusare i håret iallafall, bm såg det och jag tror det syns ganska väl. Känns rätt skönt för då känns man inte lika blek så här mitt i vintern. 
Nu blir det kaffe och slapp framför tvn resten av kvällen.

Ett renrasigt helvete

Har tittat på dokument utifrån. Handlade om hundar som avlas för utställning oavsett hälsa. Blir så förbannad. Hundar som får lida bara för att den ska vinna i utställningsringen, så matte och husse kan tjäna mer pengar på valparna efter denna hund.

Men gillar man sin ras och vill avla hur kan man då strunta i problemen och sjukdomar hunden har och avla på denna hund ändå? När både ens egna hund kanske kan bli så dålig att den dör eller plågas och sen sälja valpar som kanske bär på detta också? Till slut dör ju sin älskade hundras ut!

Tex denna mopsen som knappt kan andas pga sin intryckta nos. Den ligger ju liksom under huden på hunden. Folk som påstår sig älska hundar. Är detta kärlek? Höra sin hund grymta som en gris för att den får kämpa för luft hela tiden. Kan fortsätta i evigheter. Men blir bara så irriterad och det skär i hjärtat när man ser vart världen är påväg. Så ytligt.


T r ö t t

Efter en heldag i Kalmar är jag helt slut, tror mina fötter börjat svullna. Känns så. Nytt för i år var att jag visste vad jag skulle köpa till alla och det var bara att pricka av listan. Nu är det bara det roligaste kvar, att slå in. Har haft lite besök också ikväll av två små söta barn. Eddie är verkligen livrädd för barn, han blir nervös och vill inte gå nära. Han träffar ju i stort sätt aldrig barn, men de borde han väl vänja sig vid sedan. Han skulle aldrig agera arg hund men det är ju trist att han är så rädd. 
 
Något jag tänkte på under shoppingrundan idag var att jag inte hörde julmusik någonstans(!) Har vi slutat med det nu också? Snart har vi väl inga julgranar kvar heller. Hm. Har för mig att när jag julhandlar brukar det vara julmusik i varje butik överallt, jag hörde inte något någonstans. Julmusik för mig resulterar ju i julkänsla men den fanns knappt idag bara för de..
 
Imorgon ska jag till frisören för klippning och färgning, tänkt gå lite mot det ljusare hållet för en gång skull. Senare på eftermiddagen ska vi till bm för det vanliga. Hoppas allt är bra. 
Nu ska jag äta pepparkakor och dricka julmust medans jag slår in alla julklappar.

Välkommen vecka 33

& välkommen månad 8. :)


Mot familjen

Lämnat av Tomas på jobbet för idag ska jag tillbringa kvällen hos familjen.


Liten glimt på rummet

 
 
 
 
Krokarna ska upp någonstans sedan ska de prydas med några små klänningar tänkte jag. 

11 december

 
Lillan rör sig fortfarande ganska lite, det är mer bök. Inga sparkar utan jag känner dem mest när jag håller handen på magen. Det ska tydligen vara normalt eftersom det är mer trångt i magen nu. På måndag ska vi mäta magen igen, tänkte fråga om ett ultraljud så vi kan dubbelchecka att det är en liten tös. Man brukar ju få ett om bebis inte växer som den ska men tänkte fråga lite snällt ändå. Dessutom är det ju alltid skönt att få en bekräftelse på att allt är bra. 
 
Har ägnat kvällen åt att skruva ihop en byrå, kunde nääästan allt själv. Älskar de nya rummet nu, det är så himla mysigt därinne. Från att aldrig velat vara därinne så det är otroligt stor skillnad nu. 
Nähe, en timma tills älskligen kommer hem, brukar ta en tupplur då så tiden går fortare. Avskyr väntan..

Magen v 32 (31+2)


Vimplar

Hittade dessa otroligt fina vimplar. Har vetat sedan länge att jag ska ha det i barnrummet. Men inte riktigt hittat några jag fastnat för. Men dessa var verkligen i min smak.
Det är ungefär 30 min jobb kvar i rummet sen är tapetseringen klar och jag har så mycket jag vill köpa. Men får väl ta lite i taget. :)
Förövrigt så blev kolan faktiskt helt perfekt i konsistens. God också dessutom, hoppas jag lyckas lika bra nästa gång.


Julkola

Har gjort min första kola någonsin och tror att kulan klarade kolaprovet till slut :)

Luktar mumma så är riktigt sugen på att smaka. Ska nog göra innan julafton och bjuda mina fina släktingar på för dessa lär ju garanterat ätas upp på två veckor om dom nu inte blev helt åt skogen.


Andra advent

Haft en händelserik helg, varit på Ikea och köpt spjälsäng, skötbord och en byrå. Provade på Ikeas julbord men det var ingen höjdare för någon av våra munnar eller magar. Igår var det tapetsering ett par timmar och nu är det inte så mycket kvar så snart kan jag börja pyssla och göra i ordning därinne. Spjälsängen monterade vi ihop i fredagskväll, fick till slut min vilja igenom trots att vi båda var helt slut på kvällen. Tomas jobbade först sen åkte vi med Eddie på rehab sen vidare till Ikea, lasta in och ur bilen som inte blev så lätt eftersom bakluckan hade frysit fast så vi fick lasta in igenom baksätet, vilket blev lite krångligt men det gick till slut.
 
Det är verkligen en speciell känsla när man vaknar på morgonen och ser spjälsängen stå bredvid vår säng. Hade dock lite problem med att få dit spjälskyddet eftersom sängen inte har "pinnar" på kortsidorna så går det ju inte att knyta där så det blev lite ihoptryckt. 
Idag är Tomas iväg hela dagen så jag tänkte ge mig på att skruva ihop skötbordet, skulle ju försöka få ihop spjälsängen själv men klarade punkt nummer 1 sen ropade jag på hjälp för det blev för rörigt :)
 
Bukowski kaninen är så fin med sina stora öron, jag älskade gosedjur som liten så lillan kommer nog få en hel del av sin mamma. Ska inhandla något från Maileg tänkte jag, antingen grisen eller något annat sött. De är ju fint som prydnad också.
 
 

En bra dag

Min prins idag på morgonpromenaden, solen sken och det gör en glad.
 
Sitter och tittar på mammabloggar och tittar på deras små töser och drömmer mig bort. Inte nog med alla söta kläder som finns, hårband och klänningar. Det är ju extra kul med bebiskläder när man gillar att fota också. 
 
Dagen blir ganska lugn, har inte tänkt anstränga mig så värst. Igår städade jag en hel del och sen efter promenaden med Eddie så drog det lite i sidan på magen så det blev vila resten av kvällen igår. Längtar tills morgondagens tripp till Ikea, sen ska de bäddas och fixas. På söndag är det exakt 2 månader till BF. <3
 
 

v31 & v12

 
 
Blev inte så bra när jag la in bilderna eftersom en bild är liggande och en stående. Saksamma, fasen vad stor jag har blivit! Var jag såhär smal förut?? Känns helt overkligt och konstigt att de där är mitt riktiga jag. Det roliga är att jag tyckte jag hade mage här i v12, var är den magen undrar jag nu. haha
 
Väntar in lite paket som ska komma så småningom, ännu mera bebiskläder såklart, en fleece bl a och så lite kläder till mig. Njuter verkligen av varje promenad med Eddie nu, han går i rask takt och vi går ungefär 30 min varje runda. Han verkar så lycklig igen, kanske beror på all snö vad vet jag :) Såå härligt är det iafl. 
Har tänkt städa lite idag sen på fredag ska vi på Eddies sista rehab därefter ska vi till Ikea och köpa spjälsäng, skötbord och en byrå till lillan. Vi får helt enkelt se hur mycket som får plats i bilen, hoppas på allt. Håller på att tapetsera rummet uppe också, hoppas det blir klart till helgen så jag kan börja inreda lite smått. Får se om vi ställer spjälsängen där först eller direkt i vårt rum. Den ska monteras och bäddas fint iallafall :) Bilder kommer när vi har fått i ordning lite för just nu är det väldigt rörigt däruppe. 

Kläder till BB

 
 
Plockade fram lite kläder jag tänkt lägga i väskan till BB, lite neutralt och lite rosa. Älskar ju fleeceoverallen men skulle det nu ploppa ut en gosse så är det väl lika bra att ta med en neutral också. Jobbigt de där. 
Det är så himla mysigt att plocka med de små kläderna. Kände att de sakerna man kan lägga ner nu kan man ju lika gärna packa ner istället för att de ligger i garderoben. 
Just nu består det av 3 bodys, 2 byxor, 2 strumpor, 1 mössa, 2 pyjamas, en fleece till hemfärd. 

Söta skapelser

 
 
 
Söta skor till de små. Kommer från h&m. Lite lika converse. Klart man är sugen på skor till lillan även om hon inte är i behov av det så är det ju otroligt sött. Har då tänkt mig ett par converse isåfall och kanske ett par såna här med hjärtan på :)

<3


Julkänslor

 
 
 
 
 
 
 

V 31

Vi välkomnar vecka 31 med lite nya bilder på magen, sambons hjälp blev inte så bra så försökte lite själv. Ska kolla igenom dem men här är iallafall en av bilderna.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus