Fina filtar

 
Filtar får man ju aldrig nog av. Älskar mönstret på den till höger. 
 
9 dagar kvar idag, haft lite svag mensvärk ett par dagar men inte mer än så. Går runt och tvättar lite, småäter och kollar bb väskan om jag saknar något. Lite godis har jag ju tänkt packa ner också men risken är väl stor att man äter upp det, En cola och en chokladkaka får det nog bli. 
Det händer inte allt för mycket just nu, man går mest bara och väntar på att det ska hända något. Även att man vet att det kan dröja så hoppas man ju ändå. 

Gissa födelse, vikt och längd!

Okej nu kör vi! När kommer lillan?
Ni är många som tittar in här varje dag, hoppas alla vågar sig på en gissning.
 
BF är 9 februari, alltså 11 dagar kvar, de var först bf den 8 februari som sedan blev den 7 februari, sf måttet låg på 36 cm i v 38. Lite över normalkurvan.
Min vikt ligger på ca +14kg. 
Jag vägde ca 3600g och var 49cm lång
Tomas vägde över 4000g och var 50cm lång
 
Jag gissar på 12 februari, 3895g, 50cm lång
 
 
 
 
 

Tur & retur till förlossningen

Japp, sedan i fredags har jag haft det vääldigt blött därnere plus att lillan rört sig i stort sätt ingenting på något dygn. Tydligen kan vattnet komma i omgångar, och jag kunde verkligen inte utesluta den tanken när man läcker igenom byxorna flera gånger på en dag. Så igårkväll ringde jag till förlossningen och dom tyckte vi skulle komma in. Vid elvasnåret igårkväll åkte vi in i snökaos dessutom. Vi fick ta på Ctg och lillan var ovanigt pigg = snabba hjärtljud. Ska tillägga att jag blev otroligt nervös när vi skulle åka hemifrån, det var miljoner tankar som for igenom mitt huvud. Vi packade såklart med all packning, babyskydd osv. Man vet ju aldrig. 
Efter ctg fick jag göra urinprov och ta en vikt, kolla blodtryck osv. Allt var bra. Sen skulle dom då kolla om det var vattnet, precis innan de så kände jag hur det rann.. Jag fick lägga mig i en gynstol och dom stoppade in något sen tryckte dom på magen, och då rann det minsann ganska mycket och dom blev väldigt osäkra. "Det rinner ju här nu!" typ. Dom tog något prov och det visade sig inte vara fostervatten iallafall. Men jag var verkligen inte ute och cyklade för dom sa att det var väldigt svårt att se, och sen att det bara rann. Det tog ju ett tag innan provet var klart och när dom blev lite oroliga så blev ju vi också nervösa. Dom gjorde även ett ultraljud för att kolla mängden fostervatten och även flödet i navelsträngen. Allt såg jättebra ut, vi fick sedan vänta en stund innan vi fick veta att provet var negativt, alltså inget fostervatten utan väääldigt vattniga och rikliga flytningar. 
 
Vi kom hem inatt framåt 2:30, kan inte minnas när jag var så trött. Det blev mycket tankar och ibland blev man inställd på att te x bli igångsatt eller göra snitt om de nu var vattnet. Personalen var toppen och de sa att vi är ju snart här igen. Men det kändes lite tråkigt att gå ut i bilen igen, till packningen och ett tomt babyskydd. 
Nu har vi ändå fått känna på känslan lite, hur det känns när man ska åka in osv. Hjärtat slog som bara den när vi skulle åka hemifrån och om allt i bb väskan var packat osv. De sa iallafall att vi inte ska tveka på att åka in igen om rörelserna är svaga. Antar att moderkakan dämpar som bara den, sen får jag väl "nöja" mig med att rörelserna är väldigt svaga ibland, det är ju ändå rörelser. Men ibland kan de vara 3 dagar med mycket liv i magen tills nu med ingenting i stort sätt.
 
Det blev en låång sovmorgon idag, och det blir nog inte mycket gjort idag. 
 
 

Morgonmage

Imorgon går vi in i v 39. Tror jag klarat mig utan bristningar än så länge men inbillar mig att jag kan känna dom.

Bjuder på två tråkiga iphone bilder.


På´t igen..

Idag invigdes muffinsplåten, chokladmuffinsen blev skitbra, däremot blir det sällan bra när man gör med bär i. Det bara säckar ihop sig juuu. Hade bara tänkt göra en sort men jag tyckte det gick så smidigt så jag gjorde en med hallon i också. 
 
Hade en jobbig kväll igår, smärtan som gjorde att jag sjukskrev mig gjorde sig påmind igen. Det var ett tag sen sist, känner lite då och då men nu var det extremt. Det gör ont under ena sidan av revbenen och på samma ställe fast bak på ryggen. Det känns som att det trycker mot lungorna och det blir svårt att andas. Sitter jag framåtlutad över soffbordet te x så kan jag nästan få panik, Det är riktigt obehagligt. Hoppas det håller sig borta nu. 
 
 
 
 

Ikea - vill ha

- Ny sängstomme och nya blommiga bäddset 
- Stora glas att ha te x smoothie i
- Nattlampa
- Bricka med rosor (ja jag gillar blommigt)
- Badbalja
 
Orkar man med en tripp till ikea? Jag sa förra helgen att de var sista gången jag gick på stan men jag vill sååå gärna ha en ny sängstomme, när vi köpte sängstommen vi har nu så var denna slut som jag egentligen ville ha och dum som jag var valde jag en annan bara för att ha en.. Så nu har jag gått och stört mig på det i 1,5 år. Avskyr att ha saker jag inte gillar, speciellt i hemmet där man tillbringar så mycket tid. Där ska man trivas. så gott det går i en hyresrätt ska tilläggas. 


 

Torsdag

Kaninen från bukowski som snällt sitter i lillans säng och väntar precis som vi andra. :)
 
Har haft mamma och lillebror här på fika. Lånade en muffinsplåt som jag tänkte prova göra muffins med lite senare. Hoppas på bra resultat. Fick hem kläderna från laredoute igår, superfina! Lilltjejen kommer bli såå fin i sommar. 
 
 
 

BM besök v 38 (37+3)

Sf måttet låg på 36cm, bm chansade på att bebis skulle väga ca 3800g när hon kommer ut. Vi får väl se om det stämmer. Vi har nästa besök när jag är i v 40 (39+3), vi får se om bebis hunnit komma då. Var ju beräknad till den 7 februari först, Blir lite nervöst när man tänker på det, att närsom kan det vara dags, jag som bara tänkt på bebismys och allt de efter den där smärtan som man faktiskt ska ta sig igenom också. 
 
Har haft riktigt svårt att sova inatt, det blev ett gäng bullar till igår, sen var jag helt slut men bestämde mig ändå för att gå med Eddie så Tomas slapp de när han kom hem. Det var en kämpig promenad och en jobbig kväll igår. Mina händer och armar gör ont på nätterna, de är inte bara stela och ömma utan gör ont också. Känner mig trött på att vara gravid nu, jag vill orka mer, se mina fötter, kunna böja mig, sova på mage. Det känns tungt nu, i ryggen och jag längtar mer än någonsin efter vår lilla dotter. 
 

Vecka 38 (37+1 idag)

Måndag, med lite förvärkar i förmiddags. Hade som molande mensvärk i magen och ryggen. Läste sedan att endel hade startat sin förlossning så, allt är ju så olika så det är bra att vara uppmärksam på allt känns det som. Den här veckan känns lååång fast att den knappt har börjat.. Alltid segt att vara ensam på kvällarna. 

Har ett bm besök på onsdag, sen tänkte vi gå en sväng på stan. Tomas ska få köpa lite till lillan som han gillar tänkte jag. Får väl baka igen någon kväll också bara för att få tiden att gå. Ryggen gör ont fast att jag bara har legat i soffan i stort sätt hela dagen. Får bli en sväng med vovven lite senare. Vill spola fram tiden nu, dom här sista veckorna är såå långsamma när man vet att bebis kan komma men samtidigt är man inställd på att gå över tiden.


Nytt

 
 
 
En rosa gallerfilt har jag velat ha länge
En amningsbh från Boob, hoppas den kommer passa!
& en diinglistiger!

Bak igen..

Idag blir det kanelbullar. Önskar jag hade en köksmaskin bara, puh. Kan ha tagit en dl mjölk för mycket, det märker vi :)


Tulpaner & vaniljbullar

 
 
Satte igång att baka vaniljbullar/parisebullar i morse. Min favoritbulle sedan jag var liten! De är lite knepigt att få dom runda och att vaniljkrämen stannar inne i bullen. Tyckte jag var noggrann men på vissa rann de ut medans vissa blev jättefina! Tänkte hinna med en omgång till nästa vecka, behövde öva lite :) Ska göra lite större nästa gång med, vissa blev pyttesmå. Ska köpa lite nya formar imorgon också, blir så mycket roligare då.

Torsdag

23 dagar kvar till bf. Varje morgon går jag in på min app där de står dagar kvar och hur många procent som gått av min graviditet. Gillar liksom att se hur de snart är 100%. Har promenerat en 40 min runda efter en nyttig frukost på havregrynsgröt, juice och ägg. Lite vila i soffan efter promenaden sen tänkte jag dammsuga om jag fixar det. 
 
Mycket funderingar kring namn, blir det en M eller en L? :) Det avgör vi nog på bb, trist med en namnlös bebis alltför länge. :)
Jag sover väldigt dåligt nu, har svårt att somna på kvällarna och när Tomas åker till jobbet vid sex så tar de mig över 1 timme att somna om igen. Jag känner mig inte trött, ligger inte skönt hur jag än ligger, allt från kuddar mellan armar och ben provar jag, mycket mer går ju inte att göra, saknar att sova på mage.. Sen är man hungrig, kissnödig och sen är det väl framförallt mycket tankar just nu.
 
På lördag blir det en tripp till Kalmar, troligtvis den sista innan lillan är här. Ska kika på en skötväska, sen vill jag hitta någon mer mysig filt. 

Första skorna..

 
Idag kom dom! Hoppas de ska passa till sommaren/hösten. 

Bästa sysselsättningen


Måndag

Då var det måndag igen, ibland känns det som att veckorna går i snigelfart men tycker ändå det går gaaanska fort men det kunde gått liiiite fortare. Lillan har börjat röra sig lite mer senaste dagarna, det är en sån lättnad att känna rörelser. I lördags så låg jag bakom Tomas och då sparkade hon honom på ryggen, och han kände varje rörelse som jag kände. Hur mysigt som helst. Det är verkligen inte långt kvar nu, men är rätt så förberedd på att vänta ett par dagar eller kanske en vecka efter bf innan hon vill ut. Det är nog lika bra att ställa in sig på det. Igår satte vi in basen till babyskyddet i bilen. Kommer bli såå bra. Så nu är det bara att bära med sig babyskyddet när vi ska iväg och klicka fast i basen. 
 
Min kära mamma föreslog att jag skulle passa på att baka nu sista veckorna sen frysa in, så när släkt och vänner kommer och hälsar på sen så är det bara att tina upp lite. Bra sysselsättning när man mest bara går och väntar och sen är det ju perfekt när det kommer besök sen. Just nu känns det som att besöken lär dröja. Vill att det bara är vi tre först, så vi lär känna varandra och se hur amning och sånt fungerar, komma in i lite rutiner först. Ett par dagar hemma kanske åtminstone. Får väl se hur ivriga folk är. :)
 

Fint från Laredoute

 
 
 
Tjocka tröjor har vi dåligt med och dessa var ju såå fina. Sen lite söta sommarkläder också. Det får nog bli en beställning. 

Kunde inte hålla mig..

Halva priset på Nelly.com. Hade verkligen inte tänkt köpa skor på länge men bara ett par converse eftersom jag älskar converse själv och ofta har de på mina fötter. :)

Lördagkväll

Om 4 veckor är det den 9 februari. Det magiska datumet vi har väntat på så länge. Har tagit en 40 min promenad idag, känns så skönt att röra på sig även om man mest vaggar fram.

Har provat kamerans automatikläge som jag faktiskt aldrig använt. Det kommer bli de på förlossningen/bb, för då spelar verkligen bildkvaliteten ingen roll. Bilderna kan man aldrig ta om igen och då får inget gå fel. Väldigt minnesvärda och betydelsefulla bilder blir det ju. Så nu har jag förklarat för tomas att viktigast är att jag får en bild när lillan ligger precis nyfödd på bröstet :) kanske barnmorskan vill ta en på alla tre också. Drömmer lite...


Damn!

Att man aldrig lär sig att inte borsta tänderna så all tandkräm hamnar på magen :)


Snökaos

Helt sjukt vad de har snöat idag. Igår var det ingen snö alls. Går knappt att gå ute, vände i morse eftersom de inte var plogat. Var nu ute igen och de är säkert plogat men de kändes inte så. Decimeter med snö att gå i, gick t o m utanför gå vägen kände jag :)

Snöat konstant hela dagen så de som plogades i morse märks ju inte ens nu. Jag ville ju iofs ha snö eftersom jag avskyr regn och grått väder. Bara de plogas på vägarna så man kan gå igen så är jag nöjd.
Hade ju besök i förmiddags, semlor och massa gravid/bebis/förlossnings prat gjorde att 3 timmar gick väldigt fort.

Ikväll blir det pizza och bara mys, ont i ryggen och revbenen idag.


I byrån

Kläder i strl 62, lite i 68
 
56
 
Strumpor, dregglisar och mössor i olika storlekar
 
Lite i strl 50
 

Lite från lillans byrå med kläder, har ju packat ner en del i bb väskan också. Kan ju säga att jag inte slutat handla kläder :) Det fylls på hela tiden. 

Manduca bärsele

 
 
Endel "stora" saker kvar på inköpslistan. Bl a en bärsele. Populära babybjörn verkar inte vara så bra som man skulle kunna tro. Efter att ha läst lite så föredrog många denna Manduca framför babybjörn. Denna ska vara mycket snällare för ryggen och bebis sitter närmare den som bär plus att dem sitter i en bättre ställning i denna som är bättre för bebisen. Med tanke på att min rygg är kass så känns denna mycket bättre. Tror jag kommer ha användning för en sele, iallafall känns det så. 
 

Babybjörn vs Manduca

  1. Manducan har över fyra gånger längre användningstid.
  2. Manducan är mycket bekvämare tack vare ett avbärarbälte runt midjan.
  3. Manducan är mer mångsidig eftersom man kan variera bärandet mellan mage, höft och rygg.
  4. Manducan är ergonomisk för barnet eftersom det låter barnet sitta i den naturliga grodpositionen istället för att hänga i skrevet med fel läge för ryggen.
  5. Manducan ger bra möjligheter för barnet att se sig omkring utan att utsättas för alla massiva intryck som barnet får om de hänger framåtvänt i en Babybjörn.
  6. Manducan är en bättre investering prismässigt än Babybjörn, särskilt om man ser till den långa användningstiden.

En bättre dag

 
 
Några bilder till från i söndags
 
Idag är en bättre dag. Har gått en runda på ca 30-40 min utan problem varken för mig eller Eddie. Inte speciellt högt tempo eftersom det är snorhalt ute men ändå. Har hunnit städa lite också för imorgon kommer en vän på besök som nyligen avslöjade att hon också är gravid. I juli får lillan en kompis :) Vi lär ha massor att prata om. 
 
Även om veckorna går väldigt sakta nu så är vi ändå halvvägs inne i v 36, snart vecka 37 alltså. Men oddsen för att jag föder tidigare än beräknat är inte speciellt höga. Men man kan ju alltid hoppas, fast jag vill nog helst ha en bebis som är född i februari. Angående namn är det så himla svårt, fast vi har ett namn som vi nästan är säkra på men inget bestäms till 100% förrän vi har träffat vår lilla tös, tycker det känns bäst så. 

Motgångar..

Tyvärr blev veterinärsbesöket inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det opererade benet var jättebra, men vi berättade att det brukar knaka i benet men det kom troligtvis från det andra benet och hon kände att senan var lite lös på det andra benet. Ska vi operera det också tänkte jag. Troligtvis kommer det bli så men än så länge lider han inte av det men vi ska hålla koll på det och blir det värre så blir det en operation på det benet också. Frågan är väl bara när det blir dags. Sjukt jobbigt att vi ska behöva genomgå samma grej ännu en gång, bandage och allt som hör det till, rehaben, och sist men inte minst så är ju operationen inte gratis direkt. Verkligen bra tajming nu också. VIll ju bara kunna njuta av graviditeten och bebis. Men att veta att det kommer bli en operation till men vi inte vet när känns riktigt jobbigt. Hon sa det aldrig rakt ut men det förstår man ju själv att senan inte hoppar tillbaka av sig självt. 
 
Det har ju tagit ca 6 månader alltihop men än är han ju inte helt återställd heller. De tyckte vi skulle låta honom vara hund, alltså inte begränsa honom. Men att släppa honom lös på ett fält har vi inte gjort än och det känns ju ganska riskabelt att göra det när man vet vad som kan hända, igen. Har ingen aning om när det kan bli dags, men risken är väl stor att det blir värre om han överanstränger sig och vi hoppas att det inte blir värre innan sommaren iafl. 
Undrar när min lilla älskling ska få springa och busa igen..
 

Trött

Efter en alldeles för rask promenad som resulterade i massa sammandragningar plus dammsugning som jag inte gjort på länge. Hade ett svagt minne av att ryggen höll på att gå av sist. Samma sak hände idag. Aj aj.

Nu är jag såå trött så Eddie och jag slumrar till lite i väntan på att husse ska komma hem. Imorgon väntar ett återbesök hos veterinären, hoppas allt är bra med benet.


Newbie

Vi har ju ingen gardebob i lillans rum, så kläderna som är på galgar har fått vara i vårt sovrum men hängde dom på vagnen tills vidare. Roligare när dom syns. Några av dom ska upp på stjärnkrokarna när vi fått ordning på hur vi ska möblera rummet. Hur som helst så upptäckte jag att alla plaggen på galgar är newbie kläder. Haha, helt klart favoriterna. Men oftast har man väl klänningar på galgar och newbie har massor med fina klänningar. :)
Vi får väl se om man hinner använda allt, kommer ju fota endel och då kommer klänningarna säkert till användning. :) 
 
 
 

Bm besök v 35

Sf mått 34 cm, lite över normalkurvan nu. Blev lite nervös, vill inte att hon blir enorm. Berättade om mina svaga fosterrörelser och hon verkade hålla med för när vi lyssnade på hjärtljuden så puttade hon pä magen men bebis rörde sig inte så hon föreslog att vi skulle göra ett ultraljud. Jag sken upp som en sol då jag velat göra ett extra så länge. Och där låg hon (fortfarande en tös) och hickade. Allt var bra, inget konstigt alls. Hoppas dock att hon vill titta ut tidigare. Åh, vår lilla tjej. Vad vi längtar nu!
 

v 36(35+0)

 
 
 
 
En liten photoshoot från idag, 5 veckor kvar till bf och jag tyckte det var dags för lite nya riktiga bilder. Jag har alltid gillat svartvitt men just nu vill jag inte ha något annat. Älskar det verkligen! Misstänker att jag gillar hud i svartvitt. 
 
Magen har sjunkit väldigt mycket men tror inte det syns så väl på bilderna. Det känns mer mjukt uppe vid revbenen nu och jag har upplevt att magen blivit mindre. Men det kan jag ju inte hålla med om när jag ser dessa bilder, stor och rund mage minsann. 
Igår kände jag lillans kraftigaste sparkar någonsin, jag fick snarare en chock. Som att hon försökte sparka sig ut. Riktigt häftigt var det iallafall, inte i närheten av de jag känt tidigare. Hon är minsann stark nu. 
Sover som en stock om nätterna, snarkar gör jag också har jag fått höra. Drömmer massor så när jag vaknar tar det en stund innan jag är riktigt vaken. 

Mina val!

Vad är det för jävla kommentarer jag får? Jag köper precis vad jag vill till MITT barn och gör precis som JAG vill! Dessutom är alla barn olika och man kan inte säga hur det kommer bli för just oss och att det är likadant för alla.


MAM nappflaska

Köpte två nappflaskor i olika storlekar. Hade egentligen tänkt vänta men tycker att det kan vara kul för den blivande pappan att få mata ibland också. Så de får en mysig stund och jag får vila om det funkar.
 
Har köpt lite "bra och ha" saker idag, så som febertermometer, nässug och salva. Hittade en söt badcape också inne på Lindex som fick följa med hem. Idag kom även babyskyddet, kommer bli så bra. 

BB väskan

Jag kommer nog aldrig bli nöjd och klar med den där väskan, jag plockar om den väldigt ofta. Svårt när man inte vågar tro helt säkert att det är en flicka och om strl 50 passar men det bör det väl göra. Fast har packat i både 50 och 56 ifall att det är en stor bebis, sen lite blandat neutrala och rosa flick kläder.
 
Väskan just nu:
 
- 6 bodys, 3 i strl 50 och 3 i strl 56
- 5 par byxor, 3 i 50 och 2 i 56
- 2 par strumpor
- 1 par tossor
- 3 mössor, tunna och tjocka
- 2 pyjamas
- 2 fleeceoveraller, 1 rosa och 1 vit
- Snuttefilt
- Fleecefilt
 
Till mig (inte färdig än)
 
- 2 tjocka tröjor med dragkedja
- 2 par mjukisbyxor
- 2 par leggings
- Linnen
- 2 amningsbh
- Amningskupor
- MVC papper
- Bindor
- 3 par stora trosor
- Schampo + tandborste + andra toalettsaker så som borste, tofsar mm.
 
- Kamera + laddare
- Mobiladdare
- Apelsiner (!!)
- Babyskydd
 
 

En jobbig period

Har haft eller har en liten jobbig period med bebis rörelser. Det har ju varit mindre sedan v 30. Alltså ganska länge men vissa dagar blir jag helt knäpp. Får lägga mig och ge det tid varje dag. Iskallt vatten hjälper inte och knappt puffande på magen heller. Men jag känner ju varje dag, det är ju trångt därinne nu och då blir det svårare för bebis att röra sig. Men när jag håller på och knuffar på magen och väntar och jag inte får något svar blir jag tokig ibland. Men senare på kvällen känner jag rätt bra men det har jag ju glömt nästa dag. Kan det inte bara bli februari nu eller kan du inte bara komma ut lite tidigare?? Sjukt påfrestande det här. Sen är det ju så, de dagar jag inte tänker så mycket på det så känner jag medans de dagar jag är desperat så blir bebis blyg.

Jag vet att det finns fler än jag med lugn bebis och känner man varje dag så är det ingen fara. Och jag har ju haft lugn bebis länge och när vi var inne för 5 veckor sedan var ju allt bra.


Brio primo

Beställde ett babyskydd med bas idag. Vi fortsätter med brio även där precis som vagnen. Vi fick ett babyskydd för ett tag sen, dock utan bas och jag vill gärna ha ett svart, kräsen som man är. Men bas verkar ju toppen också.
Känner mig nöjd.


Välkommen 2013!

Det efterlängtade året är här, vaknade på min rätta sida idag. Med 39 dagar till bf så räknar man verkligen ner dagarna nu och nu när vi är inne i 2013 känns det genast ännu närmre. Vi firade nyår hemma, bara vi tre (4?)
Gjorde lite god mat och bara hade det gott. Jag har funderat lite på nyårslöften osv men sånt har aldrig varit min grej. Som att avstå från godis ett helt år, det finns inte i min värld. Man kan väl ha som mål att röra sig mer om man nu inte är så nöjd med kroppsformen :) En sak som är säker efter att jag tittat igenom gamla bilder från 2011 att det ska bli massor med fotografering 2013. 2012 blev det väldigt dåligt med det. Men är ganska säker på att det kommer bli mycket bilder detta år. Älskar att fota, har bara glömt av det lite, väntar in det lilla miraklet som snart kommer :)
 
- Fota fota fota.. massor!
- Göra mer saker
- Bli en bra mamma!
- Njuta av varje dag med mina nära och kära!
 
Lite så känns det nu. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus