100 dagar..

100 dagar till bf. Känns som att tiden tickar på bra nu. Längtar så mycket. Men det är mycket kvar att förbereda och det är ju kul det också. Ligger och känner hur lillan har karate därinne. Sedan vi var hos bm och hon kände sparkarna så vet jag ju exakt hur det ska kännas. Känner lite utanpå också. Såå mysigt!

Har börjat läsa på inför förlossningen och tänker hur jag vill ha det. Försöker tänka positivt, se det som en utmaning. För visst längtar man ju efter den för efter allt de där jobbiga så är ju faktiskt vår bebis hos oss.

Nu ska vi fixa lunch som består av pannkakor, mums!


Bm besök v 25 (26)

Idag har vi varit hos barnmorskan. Hon mätte 25cm som sf-mått. De låg perfekt. FIck lyssna på hjärtat som slog först i 135 men hon petade lite på magen och vi kom upp i 148. Ska ju ligga på över 140 om de är en liten flicka men det är tydligen inget man ska ta på så mycket allvar. Det varierar så mycket. Jag berättade att jag känner väldigt lite rörelser men när hon petade bebisen när vi lyssnade på hjärtljuden så sa hon att hon såg utanpå magen till och med. Jag kände lite också. Hon var säker på att jag kommer känna mer rörelser efter v 28 för då väger den över 1 kg och har därför mer kraft i sparkarna. Men hon tyckte att jag borde känna lite varje dag. Jag känner dom ju så svagt, jag längtar tills de blir mer tydligt så man känner sig mer säker på att det är sparkar man känner.
 
Blev även två stick, ett i armen och ett i fingret. Åh, vad jag avskyr det. Men alla värden var bra. 
 
Nu ska vi dit v 29, 32 och 35. Blir alltså inget mer ultraljud eftersom hon växte som hon skulle. Det får man bara om det växer för lite osv. Jag som ville försäkra mig om att det är en flicka. :) Men tänkte jag skulle fråga nästa gång om det är möjligt.
 
 
 
 
 
 

Ensammast i världen

Kan man vara gravid och känna sig ensammast i världen?

Har dammsugit men fick så satans ont i ryggen och lägger mig därefter på soffan gråtandes. Hormonerna, igen.


Kläder

Som sagt, slut med att köpa kläder i 50/56. De till vänster är 50 förutom en fleece som ligger underst. Till höger 56 och tre plagg i 62. Strumporna passar nog båda storlekarna. Klänningarna och sparkdräkterna är i 56 utom en som är i 62 :)
Behöver bara ett par pyjamas och hjälmmössa, vantar och säkert något mer jag glömt :) sen är iafl kläderna klara för ett tag. Vem vet hur länge.
Passa på att köpa nu för sen blir det fattigare :) har ju ganska mycket kvar på inköpslistan faktiskt.


Skötbädd

 
Jag är sugen på en moln eller en från polkadot, tror det lutar åt de prickiga polkadot. Älskar prickigt.
Men har tänkt se vad de har på gekås först. Blir en paus i shoppandet tills dess. :)
 

Solig lördag

Riktigt kall morgon med ca 5 minus grader när jag var ute. Men nu är det säkert på nollan eller till och med några plus grader. Så otroligt friskt och skönt väder. Solen gör en verkligen glad, den har ju inte visat sig speciellt mycket varken på sommaren eller hösten i år.
Så efter en kortis med Eddie som nu bara får gå max tio minuter åt gången så tog jag och Tomas en längre promenad. Känner dock av lite i magen ibland.

Igår var vi och tränade med Eddie, så kallad vattenträning. Blev så imponerad och stolt över min vovve! Hade föreställt mig att han skulle vara livrädd för de där gigantiska akvariumet. Klart han var lite försiktig i början eftersom de var helt nytt och han aldrig gillat vatten. Men han gick galant på löpbandet i vattnet. Han fick jättemycket beröm för att han var så lätt att göra med och inte så reserverad och rädd som en del shelties kan vara. Jag har alltid sett honom som ganska feg men börjar inse att han är en lite coolare kille. :) ser framemot detta i fem veckor framöver. Ska ta en bild eller filma nästa gång.


Maria Åkerberg Dermanord

I våras/vintras (minns inte när) vi var på spa så fick jag prova en del nya hudvårdsprodukter. Jag älskar hudvård, älskar när huden blir sådär underbart len. Jag tog då en chokladskrubb som för det första luktade otroligt gott, men huden blev så len efteråt, finns inget bättre. Härlig känsla! Jag har totalt glömt bort detta, men eftersom jag börjat avsky min hud så började jag leta produkter på nätet och hittade tillbaka till Maria Åkerbergs. Jag beställde hem en ansiktskräm och ett ansiktsvatten som jag inte har alls just nu. Slarvat..
 
Jag har sedan innan en papayapeeling som luktar himmelskt och även är suverän. Åh, vad det ska bli kul att prova de nya. Sköter man hår och hud så kommer man långt. 
 
Så idag har även den blivande mamman unnat sig lite saker. :)
Tyckte jag var värd det efter ännu en jobbig dag, jag mår verkligen konstigt nu. Humöret är som en berg och dalbana. Stör mig på allt och alla ibland, och ibland känner jag mig nere, ledsen osv. Knäppt vad dessa hormoner gör med en.
 
 
 
 

Onsdag

Jag har mått illa halva dagen ungefär, konstigt illamående, även haft huvudvärk till och från precis som igår. Blir inte mycket gjort efter jobbet. Tur att min älskade sambo hade städat tills jag kom hem <3 
Jag har läst på lite om allt som har med föräldrarledighet att göra, fattar fortfarande inte hur man ska lägga upp det, hur ska man veta NÄR dagarna tar slut och hur många dagar man kan ta i veckan för att dra ut på ledigheten så länge som möjligt..Nåja, allt med graviditetspenningen är klart och det känns skönt att räkna ner veckorna nu. Räknar till 6 hela veckor.
 
På måndag ska vi till mvc, ska mäta, sen eventuellt lyssna på hjärtat.
Ska bli kul att förhoppningsvis gå dit lite oftare nu, känns tryggare då på något vis. Ställa frågor osv.

Den 17 november bär det av till Ullared och gekås. Ska bli kul att se hur mycket bebisprylar jag kommer hem med. Jag har tänkt avvakta med lite grejer jag tänkt köpa för att se vad som finns där först. Ska tydligen finnas rätt bra och fina bebisprylar.
 
Vår lugna lilla tjej, på ultraljudet rörde du dig knappt och inte kan jag känna dig något vidare heller. Men vi vet ju att ditt lilla hjärta det slår. <3
 
 

Hur söta?

Dessa underbara plagg fick jag hem idag. Den ena i 62 och den andra i 56 , men det är i stort sätt lika stora. Storlekar kan skilja mycket. ska inte köpa fler plagg i 50 iafl och knappt i 56 heller. Har samlat på mig en del så ska jag fortsätta såhär så får det bli i större storlekar 62/68. Annars hinner vi nog inte använda allt. Men sen har man ju ingen aning om hur stor hon blir och hur fort hon växer.

Hur som helst så blev jag så nöjd och inte nog med det smälte jag lite till när jag vände på den rosa. Små söta volanger på rumpan :)

Förövigt så har Eddie fått sin massage och jag har världens huvudvärk :/


Magen v25

 
Älskade du.. Vad vi längtar efter dig. 
 
 
 
v

Mera kläder till lillan

 
Två pyjamas
En mössa
Ett gosedjur
Tre omlottbodys
En jumpsuit
En scarf/haklapp
 
v
 
Allt från H&M och Kappahl.
Älskar pyjamasen med får på, såå söt. Haklappen syntes knappt på bild men det är en vit med volanger.

V 25

 

Barnet:

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än på andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamman:

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

 

Tankar: Kramp i benen? Det har jag verkligen märkt. Har vaknat mitt i natten av fruktansvärd kramp i vaden. Inte kul alls. Men det ska tydligen bero på vätskebrist eller vitaminbrist så jag har börjat äta mina gravidtabletter igen och dricker mer vatten. Är inne i någon slags shoppingbubbla nu, det enda jag tänker på är att handla till bebis. Veckorna mellan v 20-25 har gått fortare än tidigare veckor i graviditeten. Halvvägs till v30 och sen är det ju inte långt kvar. Inte för att jag tror jag kommer föda för tidigt men hade ju tänkt vara färdig med det mesta till v35 iafl. Men det kanske är lättare sagt än gjort. :) Angående fosterrörelser så känner jag fortfarande inte så mycket men har släppt oron en del då jag läst att det kan vara helt normalt med lugna töser, vilket vi faktiskt såg på RUL. :)

Har känt av foglossning denna vecka. Haft riktigt ont vissa stunder men det verkar ha släppt nu. *peppar peppar*

 

Kanske kommer en magbild lite senare, nu när det syns mer är det ju kul att föreviga den varje vecka.


En jobbig natt

Eddie har varit pipig och orolig heela natten och även igårkväll. VI tänkte såklart att det var magen som krånglade igen. Men vi har gått ut en gång vid 2 inatt och jag gick ut vid 5, det kommer inget. Han fortsätter pipa.
Tänker att, kommer det inne så är det skitsamma. Men det är inte så lätt att sova så vi går ut igen vid sextiden och då kommer det äntligen. Det var ju så dags tyckte vi. Tomas som skulle upp och jobba idag med. Jaja, nu är han lugn igen och jag hoppas inte det blir mera såna här nätter. 
 
Idag ska vi till Kalmar en snabbis när Tomas kommer hem. Tänkte köpa pyjamaser, mössor och någon omlottbody till bebis sen blir det säkert massa annat också. Finns inget roligare än att köpa bebiskläder. Ska se om vi hinner in en sväng på Ikea med och se vad vi ska köpa där sen :)
 
Det blev en tidig morgon men det är faktiskt riktigt mysigt när det är så mörkt ute. Bara mysa med tända ljus.
 
Snart har vi vår första förlovningsdag. Tiden går fort ibland.

Jaaaaaa!

 
Kunde helgen börja bättre? Jobbar alltså i sju veckor till, jobbar till den 11 december. Sista dagarna efter 29 januari får jag väl ta semester eller föräldrarledigt, förstår inte riktigt varför man inte får detta fram till bf.
 
Hur eller hur så blev jag så himla glad!
Magen och ryggen känns bättre idag, skööönt!

Bajs!

Inte nog med att jag har ont så har jag ju hand om Eddie med opererat ben. Det är visserligen bara 10 minuters rundor ca 5 gånger om dagen som gäller i hans snigeltakt. Men nu är han kass i magen också, fick ringa veterinären i morse för han låg och skakade, pep och flämtade. Jag trodde såklart att han hade ont. Vi fick klartecken att ge värktablett eftersom det funkade igårkväll. Men det var inte det som det handlade om. Hans mage började låta sen var det för sent, han satte sig och gjorde nr 2 i hallen, vi hann inte ut! Han har inte gjort det på några dagar men hur skulle vi veta att det var det som var problemet när han inte visade minsta tecken på att han ville ut och inte gjorde något på promenaderna.
 
Nu ikväll pep han sådär igen och hade sig, vi har gått runda och sen bar jag ut honom men han gjorde inget. Men nu gick vi ut igen och då kom det. Men 80% av allt hamnar ju i pälsen där bak och inte kan man duscha av honom när han har bandage. Så det var bara att torka med blöt handduk igen. Nu har jag dock en nöjd vovve som är lugn igen och sussar så sött.

Fyndat

Fick i morse sms om att jag hade halva priset på Kappahls rea. Så jag var snabb in att titta vad som fanns. Det har tagit mig en timma att handla klart. Sidan bara hängde sig och jag höll på att bli tokig. Kanske var alla där samtidigt? Lyckades iallafall hitta tre plagg som fanns i storlek. Blev två i 56 och mitt första i 62.
Dessa tre godingar för 58kr! 
 

Bebiskläder

Det blir lätt att man kikar på bebiskläder när man inte har ork med något annat än att ligga i soffan. Just nu är jag ute efter pyjamaser, mössor och lite annat. Undrar hur mycket lillan kommer ha i sin garderob innan hon ens är född. Det är svårt att inte handla kläder och prylar. Jag tänkte dock att jag skulle vänta till helgen då vi ska iväg och shoppa lite. Men kolla kan man aldrig tröttna på. Ska nog köpa den söta rosa jumpsuiten och åkpåsen. Det är ju ganska kallt i februari så jag tror en åkpåse kan vara bra att ha, byta mellan den och fleeceoverall. En tjockare overall har jag inte tänkt köpa, tror det räcker med fleeceoverall sen bäddset med ett tunt täcke i vagnen. Vi ska även en sväng på Ikea och kolla vad vi ska köpa där sen.
Nu ska Eddie och jag ut på en kisserunda.
 
 

Foglossning?

Hemma idag. I veckan har jag börjat få riktigt ont i ljumsken när jag går, jag får liksom gå och krypa ihop och idag är det ännu värre, och har börjat kännas i ryggen också. Inte nog med det har jag varit uppe sen åtta och min kropp är helt slut. Helt orkelös är jag. Efter alldeles för mycket övertid så känns det att kroppen inte pallar.
 
Efter ett lyckat besök hos veterinären så känns det iallafall bättre med Eddie. De kunde inte se eller känna något konstigt på benet. Det såg jättefint ut. Troligtvis är han bara ovan vid de nya bandaget och lite rädd. Nästa vecka ska bandaget bort och vi ska på vår första rehab. Då blir det att simma/gå i vatten. Det ska bli "kul" att se hur det går. Knakandet i benet hade de ingen förklaring till, de har inte hörts något på ett tag nu. 
 
Så vi har det bara mysigt hemma idag, minsta lila bit jag måste gå så gör det ont. Tror jag ska sova en stund sen, minns inte senast jag var såhär trött och utmattad. 
 

En aningen piggare vovve än vad jag har idag. <3
Vad skulle jag göra utan dig?

Vagnen :)

Monterad och klar :) sååå nöjd.


Vagnen beställd!

Nu är vagnen beställd, bör komma redan i veckan om leveransen inte dröjer.
Blev alltså en Brio happy, svart teleskopchassi med lufthjul och olivgrön sittdel som Tomas fick välja och jag valde en beige liggdel. :) Vilken känsla att få hem den!
 
 

v 24

 

Barnet:
 
Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

 

Mamman:

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.
 

 

 

Namn

Vi funderar kring namn på vår lilla tös. Vi är inte överrens om något namn. Jag hade en liten lista men ja, två av dem namnen kunde han väl tänka sig.  
Det är så svårt, vet inte vilken jag gillar bäst av dem jag har heller. Först var det Lilly, sedan Leija och nu gillar jag Wilja bäst. Tomas gillar nog Nova mest men jag vet inte. Men vi har ju en del tid kvar att fundera och jag tror inte vi har bestämt oss helt förrän hon är ute. :)
 
Lilly
Leija
Wilja
Nova
Agnes

Oct. 11, 2012

Upptäckte att vi hade en till stång i garderoben så jag hängde upp lillans fina klänningar där. Men galgar behövs :)

Fick även hem de underbara bäddsetet moln idag. Ett till vagnen är det. Kommer nog bli ett till sängen också. Älskar bäddset.

Slänger in en bild på dagens mage också v 22+5 idag. Alltså går vi in i v 24 på lördag. <3
nya mammakläder från hm. Tights som slutar uppe i armhålorna typ. Men sköna var dom. :)


Glädjetårar

Idag kom de efterlängtade paketet, slet upp förpackningen ivrigt. Kände direkt att jag kommer aldrig kunna vänta.
På med lurarna och hög volym. Jag hittar hjärtslagen efter ca en minut. Känner snabbt igen de där galopperande ljudet. Jag ler för mig själv och blir tårögd. Vilken känsla!


Gravidhormoner - känslig

Vilken dålig start på denna vecka, har varit så otroligt trött både idag och igår. Orkar inte prata, eller bry mig om saker. Känns som att det är extra segt på jobbet nu när man vet att man kanske bara har ca 9 veckor kvar. Trodde det skulle kännas enklare men nu börjar det bli lite smått jobbigt med ansträngning och jag längtar bara så mycket så jag vill spola fram tiden.
 
Jobbigt att längta, men jag försöker tänka på allt mysigt vi ska göra i ordning tills lillan kommer. Köpa spjälsängen, montera den, bädda den fint. Köpa vagn och även göra i ordning den. Det känns mest som jag tycker det är jobbigt att jobba för att jag vill bara börja min mammaledighet nu. Ser verkligen framemot den så himla mycket.
 
Sen blir jag lite ledsen när folk pratar om fosterrörelser och händer och fötter som sticker ut och att de känner så mycket hela tiden. Jag känner knappt någonting och jag längtar verkligen att få känna åtminstone lite varje dag.
Känner mig allmänt känslig just nu. Jag har iallafall köpt en liten present till oss, en angelsound (doppler) som man kan höra bebisens hjärta med. Hoppas den trillar ner i vår brevlåda redan imorgon. Vill bara känna ett lugn. Jag är inte direkt orolig att något är fel eftersom moderkakan ligger ju faktiskt i framvägg och jag vet så väl att det dröjer och rörelserna känns inte lika väl. Men det är ändå kul och mysigt att känna sin bebis, man blir påmind om det lilla underverk som faktiskt ligger i min mage.
 
 
 

Höst

 
 
Några bilder från förra hösten. Jag gillar hösten. Mys, tända ljus, fina stickade kläder och halsdukarr och även att vädret ofta är kasstt så är det ju så vackert med alla färger.Fotar knappt ingenting längre, det är trist att se kameran bara stå och samla damm. Men det enda jag längtar efter att fota är vår lilla tjej. Har tänkt skapa någon fotobok efter första året sen. Jag kan verkligen lova att jag kommer fota hur mycket som helst sen. 
Längtar såå. 

Väntan på sparkar

Jag fick ju veta att jag har moderkakan i framvägg, alltså längst fram mot magen. Så när bebis sparkar så kommer de först på moderkakan, så de dämpar. Dvs blir svårare för mig att känna. Men jag anar små sparkar vissa kvällar. Vill så gärna känna oftare och ännu tydligare.

Att man aldrig kan sluta tänka så mycket. Man vill känna sig lugn men sen är det ju framförallt mysigt att känna bebis. :)


Lillans hylla

Lillans garderob börjar ta form. Eller rättare sagt hylla. Har inte mer plats än det just nu. Har tagit bort prislappar och sorterat storlekar och bodys och byxor för sig. Känns så bra.

Idag har jag även skickat in mina papper om graviditetspenning. Nu håller vi tummarna hårt att jag får bli hemma från och med början på december.


Brio happy - färg

 
 
 
En brio happy ska vi ha, med separat ligg och sittdel. Tycker en kombi med lift inte ger det rätta utseendet som jag gillar med liggdelen. Dessutom blir det mer plats sen var det ganska enkelt att byta sitt/ligg del. 
Ska ha svart chassi med teleskophandtag och luftpumpade hjul, det enda jag funderar på är färg på tyg. Har läst att de svarta solbleks jätttefort. Funderar på om en mörkgrå vore något och sen kanske ett beige, för när man väljer duo så kan man ju välja olika färger vilket är kul. Eller kanske ett brunt. 
Längtar så tills man får köra omkring i denna underbara vagn med vår lilla prinsessa. Bäddat med något vitt eller rosa. Myys. :)

Ångest eller bara överkänslig

Bilden föreställer mina tights som är det enda jag bär som byxor just nu. Och de är ett stort hål i. Jag är verkligen i behov av kläder just nu. Känns jobbigt. Något annat som är jobbigt är att jag knappt rör mig längre, vilket både jag och bebis behöver. Men nu när Eddie är dålig så blir det ingenting alls.
Och ibland får ångest för att jag inte äter så bra. Räknar bara ner veckorna nu då jag förhoppningsvis får gå hem.

Lägenheten vi tittade på idag var fin men toan var otroligt liten. Vi letar vidare. Lite nere idag, skönt att man är ledig imorgon och torsdag.


Mys

Hur söt kan man vara?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus