Jag i v 13

 
Bilder från vår senaste resa som var till Kefalonia i Grekland, här var jag i v 13 :)
I helgen har jag lovat mig själv att jag ska tvinga min käraste att han ska fota nya fina bilder med systemkameran på mig och magen :)
 
Ni är några som tittar in här varje dag, vilka är ni?

Let it snow let it snow let it snow..

 

TIll slut kom snön även hit, med besked. Fast det ser mer ut som blask på backen. Jag har inte julpyntat än, men har faktiskt gått och blivit sugen på att börja när man tittar in i många andras fönster med fina stjärnor och ljusstakar. Jag tänkte börja i helgen, men tänkte inhandla lite nya ting imorgon, bl a lite nya stjärnor och fyra blockljus till adventsljusstaken som ska piffas i ordning. Tänkte köpa de första julklapparna också, för en gång skull är jag ute i någorlunda god tid, brukar panikhandla dagarna innan julafton annars. Känns ju roligare när julklapparna är lite mer genomtänkta. Får se om det blir något nytt till lillan imorgon också. Lite tjocka tröjor och pyjamas med dragkedja är jag på jakt efter bland annat.

Tänk att nästa år har vi en liten tös på ca 10 månader vid jul, känns helt otroligt men så himla kul. Jag längtar verkligen efter allt kul man kan göra med små barn, lite som att bli liten pånytt :) Ska försöka fira alla högtider ordentligt och hitta på mycket roliga saker. Längtar verkligen efter att bli mamma. 


Magen v 29+3

Bjuder på en väldigt osmaklig bild på magen idag. Ser ganska tjock ut framifrån nu ;)


Besök på förlossningen

I morse hade jag bestämt mig för att ringa till förlossningen om mina minskade fosterrörelser. Det har ju ändrat sig helt, både tiderna på dygnet och kraften i dom. De var väldigt förstående och vi fick komma in för en koll. De satte på CTG, för att se hur hjärtljuden var. Det skulle visas en bock på skärmen när det var klart, de tog ganska lång tid för första gången de satte bältet runt magen så flippade den hela tiden och min puls kom istället på skärmen. Efter många minuters letande hittade vi busungen som verkade gömma sig. Låg och stirrade på den där skärmen hela tiden, ibland for de iväg upp till närmare 160 och ibland ner till 130. Det var vääldigt mycket aktivitet i magen, det hördes väl i början, och barnmorskan skrattade för de var allt en livlig krabat i min mage även fast jag inte kände hälften av alla sparkarna. När vi gjort det fick vi vänta i säkert 40 minuter på ett ultraljud för att se att allt var bra där också och det var det. Vi fick inte för oss att fråga om kön när vi faktiskt var inne för en helt annan sak. Men varken Tomas eller jag såg någon pillesnopp :)
Så nu kan vi känna oss lugna igen, Troligen har bebis flyttat ner lite och kanske t o m vänt sig om så den sparkar en del mot min rygg och då känner man ju inget.
 
 
Bilden är lånad från google men så här såg skärmen ut, siffrorna till höger visar ju värkar men de hade jag ju inga så den stog på 00 hela tiden.
 
 

Bm besök v 29 (30)

Alla värden var bra. Hjärtslag i 140, sf mått 29cm. Gick inte så mycket uppåt i kurvan nu men det var tydligen normalt att det går lite upp och ner. Imorgon börjar vi föräldrargrupp, fick tydligen gå med de som ska ha i januari och någon i februari, men det spelar ju ingen roll.

Jag misstänker att lillan flyttat ner lite för smärtan under revbenen har avtagit lite och sparkarna känns mycket svagare. Tråkigt med mindre sparkar men skönt att slippa värken lite. Fick även ett häfte att fylla i och ta med till förlossningen, om våra tankar och önskemål.


En hemsk dag

Dagen började med att jag ramlade i trappan, tänkte ta på mig mina sköna mystofflor till lussebaket som jag gick upp extra tidigt för att hinna med innan lite födelsedagsfirande av mamma och pappa. Kände ju att det var halt i trappan med tofflorna. Ramlade på rygg. Fick lite ont i handlederna, dagen fortsatte som vanligt. Började fundera på om jag känt bebis men det hade jag nog inte.. Mamma och pappa åker hem vid femtiden. Slappar en stund i soffan men ännu inga fosterröreöser(?). Tar en promenad med Eddie som blir väldigt jobbig, kraftiga sammandragningar hela promenaden så jag nästan får gå helt ihopböjd. Visste inte riktigt om jag skulle stanna eller skynda mig hem. Väl hemma så slänger jag mig på soffan, det blir bättre ganska så snabbt. 
 
Väntar in bebis, men ännu inga sparkar och t o m Tomas blir orolig och rullar med gravidsmycket på magen, pratar med magen och petar lite men ingenting(!)  Provar glass, iskallt  vatten. Ingenting funkar. Vi funderar på att ringa förlossningen. Har ju känt bebis varje dag i ca 4 veckor nu, så klart jag blir orolig. PLUS att jag ramlat i trappan OCH den extremt jobbiga promenaden.. Vi väntar, och väntar.. Ska vi ringa eller inte. Har ett bm besök imorgon också för mätning osv, tänkte att vi kan vänta till det. Till slut så bestämmer vi oss för att ta fram vår Angelsound. Det börjar med någon spark (tror jag), tar en stund att hitta ljuden och påvägen dit så hör jag en del rejäla sparkar och jag blir lite lugn. Men till slut hittar jag ändå det jag letar efter, det magiska galoppljuden följt av mera sparkar!
VIlken lättnad! Ganska skönt att ha den där manicken ibland faktiskt. Många tankar hann komma upp..
Du skrämde oss rejält idag lilla vän.. Gör aldrig om det igen..
 
<3
 
 

Jäsning

Det blev en tidig söndagsmorgon. Det ska nämligen bli lussebullar här idag. :)


Nytt till lillan

Ett täcke och kudde till sängen från NG baby. Börjar hata mig själv när jag bara fotar med min iphone. Har ju en fin systemkamera som bara samlar damm. Men när lillan är här då kan jag lova att den kommer användas flitigt varje dag.
Det är ju så smidigt med iphonen, slipper sladdar till datorn osv.

Fick även förvaringsboxarna, skötbädden och krokarna igår. Kanske fotar en annan dag. Blev hursomhelst jättenöjd med allt.
Tog lite nya bilder på magen igår, bjuder på en framifrån för ovanlighetens skull. Ska fota nya med kameran snart, tänkte prova i sovrummet med Tomas hjälp.


Äntligen

Efter mycket letande så hittade jag denna söta mössa på h&m. Den har varit slut överallt. Fanns bara i vitt. Hade tänkt köpa en rosa och en vit, istället blev det två vita i olika storlekar. :)
Fått läkarintyg efter det jobbigaste läkarbesöket jag varit på. Så otrevlig läkare och sen åkte jag på ett vaginalt ultraljud. Som inte blev någon positiv upplevelse som ett ultraljud ska vara. Det varade bara i någon halv minut för att kolla läget. Såg inte så mycket men allt var tydligen bra och hade hon varit lite trevligare hade jag frågat om det var en tös till 100%. nu inväntar vi försäkringskassans besked men enligt läkaren så skulle de nog inte vara några problem.

Efter lite mat på subway är vi nu påväg hem. Efter att jag sov bort största delen av dagen igår så var det ganska skönt att komma iväg idag.


Tröstshopping

 
 
 
Söt skötbädd, finaste förvaringsboxarna med stjärnor och så två stycken krokar. 

Mys

Fortfarande dålig. Fick tid hos läkaren imorgon. Bm mätte magen och lyssnade på hjärtljuden också. Kul tyckte jag, lika bra när jag ändå var där. Allt var bra och lillan sparkade när vi lyssnade på hjärtljuden. Hon växer som hon ska och vi ska ju dit på måndag igen.
Har fortfarande inte ätit. Skar upp en kiwi men den har jag inte fått i mig.


Illamående!

Idag ska jag till bm, hoppas kunna träffa en läkare också. Tydligen fanns det inga tider men vi får se.
Har mått fruktansvärt illa sedan igårkväll. Höll på att kräkas i bilen förut. Frågan är om det är pga bebis eller magsjuka på g. Jag som är frukostmänniska har inte fått i mig någon idag. Ingen bra dag. Blir att sova sen efter besöket hos bm.


Äppelpaj

Nu står det äppelpaj i ugnen. Provade mina nya små formar jag köpte igår. Jag tål ju inte äpple, bara om det är tillagat. Har precis vispat vaniljsås också. Mums! Har blivit väldigt sugen på fika sen jag blev gravid. :)


Klädhängare

Nu är vi mitt uppe i planeringen av lillans rum. Jag har vetat sedan länge att jag vill ha någon slags hängare eller krokar att ha hennes finaste plagg på. Tycker det är så fint. Någon av dessa tre blir det nog som det ser ut nu. 
 

Gravidvecka 29

Barnet:

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

Mamman:

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Tankar: Man börjar känna sig rätt stor och klumpig, tung och osmidig men vad gör det? Igår låg jag bakom T och han kände bebis sparka på hans rygg, hihi. Känner fortfarande sparkar varje dag och man blir så lugn när man känner dom. Vi förbereder mer och mer för lillans ankomst. Tapetsering och en hel del grejer ska inhandlas denna månad. Jag längtar efter att montera ihop spjälsängen och bädda fint. Väntar också på att vår föräldrargrupp ska börja, nästa måndag är det också besök hos bm igen. Vi funderar på namn och jag har fastnat för ett lite mer men vi kommer inte bestämma helt förrän vi sett vårt lilla hjärta.

Viktuppgång: Har jag nog inte skrivit om innan.. Den är på mellan 7-8kg. 


Dagens inköp

Blev positivt överraskad av gekås baby avdelning. Mycket fint och de hade märken som tex baby Björn. Köpte inte allt på listan men en del av de. Jätteglad att jag hittade baby gymet jag spanat efter :)
Var inte ens och tittade på baby kläder, det blev inte så och de kanske var lila bra :)


Mousserande jordgubbsvin

Alkoholfritt såklart. Det kan jag verkligen rekomendera. Supergott!


Inköpslista!

Vagn:

(x ) Vagn

(x ) Filt

(x ) Åkpåse

( ) Täcke och kudde

( ) Plastad frotté

( ) Vagnleksak/Mobil

( ) Reflex

( ) Skötväska

 

Bil:

( ) Bilstol

 

Sova gott: 

( ) Spjälsäng/Vagga

( ) Spjälskydd

( ) Madrass

( ) Täcke

( ) Kudde

( ) Lakan

( ) Plastad frotté

(x ) Påslakanset  1               

( ) Leksaksmobil/speldosa

( x) Gosedjur

 

Sköta om:

( ) Skötbord

( ) Skötbädd/skötskydd

( ) Mobil

( ) Våtservetter

( ) Tvättlappar

( ) Blöjor

( ) Blöjhink

 

Äta mat:

( ) Amnings-BH

( ) Bröstpump

( ) Nappflaska

( ) Flaskborste

( ) Modersmjölksersättning

( ) Amnings kupor

( x) Haklappar

(x ) Dreggelhaklappar

 

Bada:

( ) Badbalja

( ) Tvättlappar av frotté

( ) Babyolja

( ) Badhandduk med huva

 

Kläder stlk 50/52

( x) Body

(x ) Dress

( x) Mjukisbyxor

( x) Mössa

(x ) Pyjamas

(x ) Strumpor

 

Kläder stlk 56:

(x ) Bodys

(x ) Strumpor

(x ) Pyjamasar

( x) VelourByxor

( x) Mössor

( x) Overall-tunn

(x ) Overall-tjock

( x) Tossor

 

Mini-Apotek:

( ) Kräm mot röd bebisrumpa

( ) Näsdroppar för spädbarn

( ) Panodil, stolpiller för spädbarn

( ) Febertermometer

( ) Kräm mot torr hud

( ) Idomin

( ) Barnolja

( ) Xylocain

 

Övrigt:

( x) Filtar

( ) Amningskudde

( ) Bärsele

( ) Babysitter

( x) Snuttefilt

(x ) Nalle/gosedjur

( ) Nappar

( ) Napphållare

( ) Fårskinnspläd

( ) Förvaringsmöbel till bebiskläder

( ) Babygym

 

Hittade den listan och herrejösses vad mycket det är kvar :)
Kan nog stryka ganska mycket efter Ullaredsresan på lördag men det är mycket "stora" grejer kvar och även små nödvändiga saker,
I december kommer vi även åka till Ikea men vi måste tapetsera först. Imorgon ska jag ringa min bm för att få ett besök hos en läkare och se om jag kan bli sjukskriven. Är mycket bättre nu när jag vart hemma. 


Hemma..

Stannade hemma idag. Jag fick jätteont ganska plötsligt vid lunch och har legat sen dess. Det gör fortfarande ont under revbenen och bak i ryggen på höger sida. Jag funderar på en sjukskrivning.. När det inte finns något jag kan göra på jobbet så kan jag ju lika gärna vara hemma. Det är ju mindre än 4 veckor kvar nu. Hade egentligen velat jobba de sista för ekonomins skull men min och bebis hälsa går ju först. 
 
Har tittat på En unge i minuten och lipat såklart.. Känns overkligt att vi snart ska vara med om allt de där. Spännande, pirrigt, nervöst men oj vilken längtan också..
 

Hårband x3

 
Har länge letat efter söta hårband till bebis, nu hittade jag på tradera plus att de medföljde strumpor eller strumpbyxor till. Jag kan ju inte nöja mig med en heller, en rosa och en vit tänkte jag. Men en med rosett också måste jag ju ha. Sagt och gjort. Nu är det påväg hem till mig. Så fin hon ska bli lilltjejen. 

Ingen bra dag

Allt känns tungt, jag känner mig så himla osmidig. De fyra veckor som är kvar att jobba känns helt plötsligt som en evighet.

Jag trivs med att vara gravid, jag antar att hormonerna tar över ibland. Känner klump i halsen och vill bara dra täcket över huvudet.


Tapeter

Idag har vi tittat på tapeter till lillans rum, det ska bli såå kul att äntligen få göra i ordning. För en gång skull så kom vi faktiskt bra överrens om denna tapet som fondvägg och så en vit vanlig tapet på övriga väggar.Så vi ska bara mäta och sen in och beställa eller hämta ut tapeterna så blir det att börja så småningom.

Sen när det är färdigt lagom tills jag är hemma så kommer jag ju ha massor att pyssla med. Inreda och göra fint. Vad jag längtar!


Fredagsshopping

Min enda kopp kaffe om dagen. Invigde en av mina nya muggar från Greengate, är väldigt svag för rosa och prickigt just nu. Men tog tre stycken i olika färger och mönster.

Eddies vattenträning blev inställd idag, tråkigt. Men ganska skönt att vila sig lite innan det är dags att gå ut med jobbet. Känner mig som en gammal tant som har svårt att böja sig och måste vila emellan aktiviteterna. Haha.
Fick erbjudande från Kappahl igen, så glad att jag blivit medlem där. Jag handlade aldrig där förr men nu blir det mycket. Man får mycket erbjudanden därirån, inte många ställen där man är medlem man får några erbjudanden överhuvudtaget. Man fick 25% på sitt köp och jag gick in på hemsidan och som vanligt hängde den sig när jag skulle slutföra köpet. När jag sedan går in för att lägga in varorna igen så är de slut i storlek!
Hur typiskt? Jaja, lite slank med ändå.
Det handlas bara kläder i 62 nu om jag ska köpa något, men nu köpte jag en dregglis, snuttefilt och en babyfilt också plus två plagg bara. :)

Vi behöver åka till Ikea nästa månad och handla de som ska köpas där, måste ha en byrå till lillan, den lilla hyllan börjar bli full och jag vill gärna kunna sortera lite mer. Längtar till Ullared nästa helg, som de ska shoppas! 





Mys

 
Det har varit en jobbig start på veckan. Jag som mått så himla bra hela tiden har mått kasst rent ut sagt. Haft så otroligt ont i ryggen, och det trycker under revbenen. Tanken på sjukskrivning var uppe. Men idag mår jag bättre förutom att jag är väldigt trött varje dag efter jobbet. Somnar varje dag i soffan någon timme efter jag kommit hem. Orkar inte göra mycket mer än att mysa i soffan. Rasta Eddie såklart och plocka lite, eller tvätta och laga mat. 
 
Helgen närmar sig och den blir ovanligt händelserik. Rehab, ut med jobbet, släktkalas, och så vår förlovningsdag på söndag. Vi har sagt att vi ska göra något utöver det vanliga, även om det inte blir något jättestort. Jag hade velat åka på spa eller nåt men det passar inte just nu tyvärr.
 

 
Magen och jag idag. Blev inte alls nöjd med bilderna jag tog, de saknade de lilla extra. Trist..

Fotografering med Magda 2012-07-18

 
 
 
 
 
Jag tror inte jag har visat dessa bilder förut. Det var de senaste fotouppdraget jag hade. 
En kär barndomsvän som jag saknar..

Minnen

 
 
 
 
 
 
 
Kassa bilder från ett album under namnet "sommar 2011". 
Mys vid sjön, Karlskrona, och en lycklig vovve.
 v

Gravidvecka 27

Barnet: Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamman: Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Tankar: Under vecka 26 hände det verkligen mycket, jag har känt bebis varje dag, flera gånger om dagen! Tomas har också känt utanpå magen. Det är verkligen så skönt att äntligen känna så mycket, och mysigt framförallt. Magen växer verkligen och jag trivs med min lilla mage. Det är mycket att förbereda, det känns verkligen att det närmar sig nu. 

 

 


Design

Min blogg har kolapsat och jag är kass på sånt.
Det får se ut som det gör tills vidare..

Lite nytt

Lite smågrejer fick följa med hem idag. Haklappar, filt, pyjamas, kofta och mössor.

Magbilder från idag. V 27!


Barnrum

Nu funderar vi på att tapetsera om det tilltänkta rummet till lillan ändå. Är så sugen på att inreda hennes rum. Vi kommer säkert ändå få vänta länge på ett boende som känns rätt för oss. Sänghimmel, vimplar och annat fint. Drömmer mig bort..
 
Vår lilla tjej, vad vi längtar efter dig..
 
 
 
 
 
 
 

Helg!

Äntligen helg och soffläge. Denna vecka har jag börjat få ont nedanför revbenen, fast bara på höger sida. Riktigt jobbigt vissa stunder eftersom det kan bli mycket sitta still på jobbet. Vill bara vara hemma nuu! Hoppas dessa fem veckor går undan. Imorgon går vi in i vecka.. 27!
Fasen vad det går fort nu. 
 
Imorgon blir det en shoppingrunda igen, men då är det mest jag som är i stort behov av kläder. Men är ganska säker på det blir något till lillan också. 
Bebis har sparkat på ordentligt varje dag denna vecka, det är verkligen underbart! Häromdagen såg jag på utsidan också. Men när Tomas skulle titta så slutade det :) Känns även som att magen växt fort ett par veckor nu.  Mys!
 
Väntar på mitt fina bäddset från Himla som jag fyndade på kampanj på Campadre för några veckor sedan men de hade tydligen blivit lite strul men de kommer väl. Rosa med vita prickar på. :)
 

Tankar

Nu har jag hamnat i en sån där period igen då jag bara vill flytta härifrån. Jag älskar inredning och att ha det fint hemma. Men vi bor i en hyresrätt och jag är inte nöjd med ett endaste rum. Drömmer om ett hem där jag får göra precis som jag vill. Skulle må så himla mycket bättre.
Vi letar ju nytt men det händer inte mycket just nu.

Inte nog med det då har vi ett extrarum som är tänkt som barn rum men det ser förskräckligt ut så det behövs göras i ordning men vi har valt att inte göra det eftersom vi ändå vill flytta så snart vi hittar något intressant. Men tiden går och det kryper i fingrarna på mig. Onödigt att göra i ordning här om vi ändå flyttar snart. Men vi vet ju inte när.

Man blir verkligen deprimerad när man tänker på det. :(


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus